Proslava Majčinog i Dana obitelji
Piše: Katarina Dubovečak    Ponedjeljak, 14 Svibanj 2012 12:56    PDF Ispis E-mail

dan_obitelji_1405 

 

U varaždinskom Domu za starije i nemoćne osobe prigodnim je programom obilježen Majčin i Međunarodni dan obitelji. Program je ujedno bio i prezentacija brojnih aktivnosti koje su korisnicima na raspolaganju.

 

Plesom, pjesmom, poezijom i dramskim programom korisnici i djelatnici varaždinskog Doma za starije i nemoćne osobe obilježili su Majčin i Međunarodni dan obitelji. Bila je to prigoda za sjećanje na život korisnika u jeseni njihovog života i da se prisjete da je starost lijepa zbog iskustva i mudrosti koje su ostavile godine.

 

Dom je trenutno popunjen i duga je lista čekanja. U domu je sada čak 360 korisnika od čega je 180 osoba smješteno na Odjelu pojačane njege. Unutar Doma djeluje Klub za starije osobe koji okuplja dvjestotinjak korisnika koji nisu smješteni u Domu ali redovito dolaze na aktivnosti. Sastavni dio Doma je i Dnevni centar za zbrinjavanje starijih osoba. Svi korisnici, čak i oni koji se nikad nisu time bavili mogu sudjelovati u radu folklorne sekcije, dramske i recitatorske grupe, solo pjevanja, pjevačkog zbora i slično.

 

Velik interes korisnici su pokazali za folklorom. Tridesetak korisnika, pjevača i plesača, dva puta tjedno marljivo uvježbava koreografije koje za njih osmišljava Franjo Dvoršćak, a sami su sašili i nošnje.

 

Korisnici doma već pripremaju nove pjesme, plesove i recitacije jer u njihovom se domu svaki tjedan nešto događa, a to je najbolja prigoda da pokažu kako su neki od njih možda po prvi put zaplesali u svojoj sedamdesetoj godini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com