E-dnevnik
Piše: Katarina Dubovečak    Utorak, 19 Lipanj 2012 13:57    PDF Ispis E-mail

 

e_imenik

 

U srednjim školama kojima je osnivač Varaždinska županija razredne knjige ili imenici otišli su u prošlost, od jeseni će zamijeniti takozvani e-dnevnici. Novi sustav predstavljen je ravnateljima srednjih škola u varaždinskoj Županijskoj palači.

 

E-dnevnik je web aplikacija koja u potpunosti zamjenjuje dosadašnji papirnati dnevnik.  On zadržava sve funkcionalnosti postojeće papirnate razredne knjige, uz brojne dodatne mogućnosti.

 

E-dnevnik je u prošloj školskoj godini eksperimentalno koristilo devet razreda u tri srednje škole – u Zagrebu, Zadru i Požegi. Sustav se pokazao vrlo uspješnim i za učenike i za profesore.

 

Sve srednje škole u Hrvatskoj dobile su mogućnost korištenja sustava, a od jeseni će ga uvesti njih četrdesetak,  od čega najveći broj, čak 12 u Varaždinskoj županiji. Riječ je o svim školama kojima je osnivač Varaždinska županija, a informatizaciji i modernizaciji školskog sustava pridružila se i Srednja škola Maruševec.

 

Za uvođenje sustava e-dnevnika Varaždinska je županija izdvojila 210 tisuća kuna, a u planu je njegovo uvođenje i u osnovne škole kojima je Županija osnivač.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com