VTV Dnevnik i Vijesti
Piše: Nenad Brezovec    PDF Ispis E-mail
dnevnik-486x242Dnevni informativni program svakako je najznačajniji dio televizijskog programa VTV televizije. VTV Dnevnik je obuhvatni dnevni pregled događanja u političkom, gospodarskom, kulturnom, sportskom te ostalim segmentima življenja Sjeverozapadne regije. Kao najiscrpniji informativni servis svojih gledatelja značaj i utjecaj emisije VTV Dnevnik uočljiv je po reakcijama gledateljstva. 

Uz pregled dnevnih aktualnosti iz Varaždinske i Međimurske županije, u različitim novinarskim formama obrađuju se i društvena zbivanja, pojave i teme, koje su osobito važne za pojedine životne sredine. U tom cilju razvijena je i bogata suradnička mreža u ove dvije županije, kao i u Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. U sklopu emisije VTV Dnevnik povremeno se opširnije obrađuje pojedina dnevna tema koju tada komentiraju i gosti koji sa svog gledišta daju komentar i odgovore na pitanja novinara. 

Tema dana tako može biti vezana uz važno zbivanje u Gradu Varaždinu, Varaždinskoj ili Međimurskoj županiji, događaj koji se dogodio u Hrvatskoj ili svijetu, a reflektira se i u našoj sredini. To je najčešće gorući problem koji građani sami ne mogu riješiti, ili priča o kojoj se govori na jutarnjoj kavici. U emisiji se svakodnevno najavljuju i najvažniji događaji koje gledatelji mogu i osobno pratiti drugog dana dolaskom na određenu lokaciju.

Informativni program emitira se u sklopu programa Varaždinske televizije svakodnevno u više termina; kraće vijesti u trajanju do 5 minuta emitiraju se u 10.00; 16.00 sati i 20.00 a donose kraću informaciju o glavnim dnevnim događajima. Uglavnom su bez tonskih isječaka i najavljuju koje se opširnije informacije mogu doznati u glavnom VTV Dnevniku.

VTV Dnevnik u 18.40 sati (u trajanju do 20 minuta) svakodnevno donosi opširnije vijesti koje su obilježile dan ili obrađuje pojedine teme koje su razrađene na način da o određenim pitanjima govore sve strane uključene u temu. U ovom Dnevniku koriste se i dulji tonski isječci sugovornika. Na početku svakog VTV Dnevnik nalaze se "Headline" - kratke najave sa slikom i tonom glavnih vijesti koje se mogu vidjeti u nastavku emisije. 

U sklopu sadržaja Dnevnik nalaze se i kraći sportski pregled i vremenska prognoza za sjeverozapadni dio Hrvatske s meteorološkom kartom i oznakama vremena i temperature zraka za tri predstojeća dana. Nakon vremenske prognoze gledatelji mogu doznati i kakve ih biometeorološke prilike očekuju. 

U zadnjem VTV Dnevniku koji je na rasporedu svakodnevno pred kraj našeg programa oko 22.30 sati (u trajanju do 20 minuta) gledatelji se još jednom mogu upoznati s najaktualnijim vijestima koje su obilježile dan, ali i čuti najave najvažnijih događaja za sutrašnji dan. U posljednjim vijestima gledatelje upoznajemo i s vijestima koje su se dogodile tijekom večeri.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com