Kutionica
Piše: Anita Tramburovski    Četvrtak, 25 Lipanj 2009 21:54    PDF Ispis E-mail
kutionicaS obzirom da smatramo kako je obrazovno područje iznimno važan segment programske politike, na Varaždinskoj televiziji već smo prije četiri godine pokrenuli dječju emisiju "Kutionica" koja se emitira svakog četvrtka u  17:45 u trajanju od 40 minuta. Tako već od samih početaka i najmlađi imaju svoj kutak u programu Varaždinske televizije. Kroz sve ove godine izmjenjivale su se različite zabavne i edukativne rubrike, putem kojih su djeca imala uvijek mnogo toga za naučiti. U "Kutionici" gostuju brojni mališani, uglavnom iz najstarijih grupa pojedinih dječjih vrtića, koji uživo u studiju izrađuju različite dekoracije, stvari vezane uz određene blagdane i ostale prigode, ali i prezentiraju aktivnosti kojima se bave u vrtiću, dakako uz pomoć svojih teta.
 
kutionica2_novo
kutionica1_novoU sadržaju "Kutionice" treba spomenuti rubrike koje su od samih početaka u sklopu emisije - riječ je o Čitaonici u kojoj se u suradnji s Dječjim odjelom Gradske knjižnice "Metel Ožegović" u Varaždinu iz tjedna u tjedan malim gledateljima preporuča koju knjigu pročitati, propagirajući na taj način čitanje u vrijeme kada su djeca već pomalo zaboravila na to, te prilozima Škole stranih jezika koje mališane uz pomoć svojih profesora i malih polaznika uče engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom, francuskom i ruskom jeziku.

U "Kutionici" se emitira i rubrika u kojoj djeca mogu doznati što je to promet, kako se ponašati u prometu, te sve ostale detalje vezane uz prometna pravila.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com