Prijava

Vijesti

Nakon Minerve, još pet bolničkih zgrada u projektu energetske obnove

Video sadržaj

Održana je uvodna konferencija projekta energetske obnove skupa zgrada Terme, Konstantinov dom, Hidroterapija Terme i Konstantinova kupelj u Varaždinskim Toplicama. Obnovom ovih zgrada bit će obuhvaćen velik dio smještajnih i terapijskih objekata bolnice od kojih najstariji datiraju još iz 18. stoljeća i vape za sanacijom. Radovi na energetskoj obnovi skupa zgrada vrijedni su nešto više od 42 milijuna kuna, od čega je polovica bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju trenutno provode četiri europska projekta vrijedna gotovo 240 milijuna kuna, od čega se 130 milijuna odnosi na energetsku obnovu. Od toga 87 milijun kuna vrijednost je projekta obnove najvećeg objekta Minerva, što je ujedno i  najveći projekt energetske obnove u Hrvatskoj, a bit će obnovljen i dislocirani objekt Lovrina kupelj. Prema službenim podacima u razdoblju od 2014. do 2020. godine Varaždinska županija je daleko najuspješnija po povlačenju europskog novca, pohvalio se varaždinski župan Radimir Čačić i dodao kako do 2017. godine nije iskorišteno ništa od europskih fondova.   

 

U Varaždinskoj županiji više nema oboljele osobe odkoronavirusa- izvijestio je varaždinski župan Radimir Čačić obraćajući se medijima na uvodnoj konferenciji projekta “Energetska obnova skupa zgradaTerme, Konstantinov dom, Hidroterapija Terme i Konstantinova kupelj u Varaždinskim Toplicama”.  

Obnovom ovih zgrada bit će obuhvaćenivelik diosmještajnihiterapijskihobjekata bolniceod kojihnajstariji datiraju još iz 18.stoljeća i vape za obnovom.Radovina energetskoj obnovi skupa zgrada vrijedni sunešto više od 42 milijuna kuna, od čega je polovica bespovratnih sredstavaiz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju trenutno  provode četiri europska projekta vrijedna gotovo 240 milijuna kuna, od čega se 130 milijuna odnosi na energetsku obnovu. Od toga 87 milijun kuna vrijednost je projekta obnove najvećeg objekta Minerva, što je ujedno i najveći projekt energetske obnove u Hrvatskoj. Prema službenim podacima u razdoblju od 2014. do 2020. godine Varaždinska županija je daleko najuspješnija po povlačenju europskog novca, pohvalio se varaždinski župan Radimir Čačić i dodao kako do 2017. godine nije iskorišteno ništa od europskih fondova. 

Medijska pokroviteljstva