Prijava

Informativni program

Iz prošlosti

Svakodnevno u programu VTV Televizije neposredno poslije "VTV Dnevnika" u 18:40 te nakon večernjeg "VTV Dnevnika" na rasporedu je emisija "Iz prošlosti" koja u formi TV kalendara u trajanju do 5 minuta donosi pregled događaja koji su obilježili pojedine dane u prošlosti Varaždina, Varaždinske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

U emisiji se tako prisjećamo poznatih osoba koje su obilježile svoje vrijeme i dale svoj povijesni doprinos na bilo koji način. Emisija ima i edukativni karakter jer je riječ je o osobama koje su mlađim naraštajima manje znane, a bile su zaslužne za brojne aktivnosti, otkrića ili dostignuća u našoj sredini. Prisjećamo se tako u sklopu emisije "Iz prošlosti" i važnijih datuma ili događaja koji su se dogodili na određeni dan. Obilježavajući ih u emisiji još jednom ih se prisjećamo dajući im posebnu pozornost i vadeći ih iz konteksta prošlosti.
Vrlo često su naše emisije "Iz prošlosti" temelj učenicima osnovnih i srednjih škola za opširnija istraživanja i seminarske radove upravo na temu poznatih osoba iz prošlosti ili događaja koji su ih obilježili.
U šestoj sezoni emitiranja ove emisije do sada smo se prisjetili mnogih poznatih i manje poznatih žitelja našega kraja, dajući im na taj način dužno poštovanje na njihov rad i zalaganje u prošlosti. Emisija je ujedno i bila pravi podsjetnik za obilježavanje raznih obljetnica čiji su organizatori koristili upravo naše informacije iz emisije.

Iz prošlosti Iz prošlosti
Više u ovoj kategoriji: « Zastupnički klub Otvoreni studio »