Prijava

Informativni program

VTV Dnevnik i Vijesti

Dnevni informativni program svakako je najznačajniji dio televizijskog programa VTV televizije. VTV Dnevnik je obuhvatni dnevni pregled događanja u političkom, gospodarskom, kulturnom, sportskom te ostalim segmentima življenja Sjeverozapadne regije. Kao najiscrpniji informativni servis svojih gledatelja značaj i utjecaj emisije VTV Dnevnik uočljiv je po reakcijama gledateljstva.

Uz pregled dnevnih aktualnosti iz Varaždinske, Međimurske i Koprivniko-križevačke županije, u različitim novinarskim formama obrađuju se i društvena zbivanja, pojave i teme, koje su osobito važne za pojedine životne sredine. U tom cilju razvijena je i bogata suradnička mreža u ove tri županije, kao i u Krapinsko-zagorskoj županiji. U sklopu emisije VTV Dnevnik povremeno se opširnije obrađuje pojedina dnevna tema koju tada komentiraju i gosti koji sa svog gledišta daju komentar i odgovore na pitanja novinara. 
Tema dana tako može biti vezana uz važno zbivanje na sjeveru Hrvatske, događaj koji se dogodio u Hrvatskoj ili svijetu, a reflektira se i u našoj sredini. To je najčešće gorući problem koji građani sami ne mogu riješiti, ili priča o kojoj se govori na jutarnjoj kavici. U emisiji se svakodnevno najavljuju i najvažniji događaji koje gledatelji mogu i osobno pratiti drugog dana dolaskom na određenu lokaciju.
Informativni program emitira se u sklopu programa VTV Televizije svakodnevno u više termina; kraće vijesti u trajanju do 5 minuta emitiraju se u 10.00; 16.00 sati i 20.00 a donose kraću informaciju o glavnim dnevnim događajima. Uglavnom su bez tonskih isječaka i najavljuju koje se opširnije informacije mogu doznati u glavnom VTV Dnevniku.
VTV Dnevnik u 18.00 sati (u trajanju do 20 minuta) svakodnevno donosi opširnije vijesti koje su obilježile dan ili obrađuje pojedine teme koje su razrađene na način da o određenim pitanjima govore sve strane uključene u temu. U ovom Dnevniku koriste se i dulji tonski isječci sugovornika. Na početku svakog VTV Dnevnik nalaze se "Headline" - kratke najave sa slikom i tonom glavnih vijesti koje se mogu vidjeti u nastavku emisije. 
U sklopu sadržaja Dnevnika nalaze se i kraći sportski pregled i vremenska prognoza za sjeverozapadni dio Hrvatske s meteorološkom kartom i oznakama vremena i temperature zraka za tri predstojeća dana. Nakon vremenske prognoze gledatelji mogu doznati i kakve ih biometeorološke prilike očekuju. 
U zadnjem VTV Dnevniku koji je na rasporedu svakodnevno pred kraj našeg programa oko 22.30 sati (u trajanju do 20 minuta) gledatelji se još jednom mogu upoznati s najaktualnijim vijestima koje su obilježile dan, ali i čuti najave najvažnijih događaja za sutrašnji dan. U posljednjim vijestima gledatelje upoznajemo i s vijestima koje su se dogodile tijekom večeri.

Iz prošlosti

Svakodnevno u programu VTV Televizije neposredno poslije "VTV Dnevnika" u 18:40 te nakon večernjeg "VTV Dnevnika" na rasporedu je emisija "Iz prošlosti" koja u formi TV kalendara u trajanju do 5 minuta donosi pregled događaja koji su obilježili pojedine dane u prošlosti Varaždina, Varaždinske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

U emisiji se tako prisjećamo poznatih osoba koje su obilježile svoje vrijeme i dale svoj povijesni doprinos na bilo koji način. Emisija ima i edukativni karakter jer je riječ je o osobama koje su mlađim naraštajima manje znane, a bile su zaslužne za brojne aktivnosti, otkrića ili dostignuća u našoj sredini. Prisjećamo se tako u sklopu emisije "Iz prošlosti" i važnijih datuma ili događaja koji su se dogodili na određeni dan. Obilježavajući ih u emisiji još jednom ih se prisjećamo dajući im posebnu pozornost i vadeći ih iz konteksta prošlosti.
Vrlo često su naše emisije "Iz prošlosti" temelj učenicima osnovnih i srednjih škola za opširnija istraživanja i seminarske radove upravo na temu poznatih osoba iz prošlosti ili događaja koji su ih obilježili.
U šestoj sezoni emitiranja ove emisije do sada smo se prisjetili mnogih poznatih i manje poznatih žitelja našega kraja, dajući im na taj način dužno poštovanje na njihov rad i zalaganje u prošlosti. Emisija je ujedno i bila pravi podsjetnik za obilježavanje raznih obljetnica čiji su organizatori koristili upravo naše informacije iz emisije.

VTV Tjednik

U sklopu informativnog programa nedjeljom od 19.30 sati na rasporedu je emisija «VTV Tjednik» koja donosi pregled najvažnijih događaja u Varaždinskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji koji su obilježili protekli tjedan. Sve te događaje prikazujemo ponovno, ovoga puta u novom svjetlu, promatrajući ih s vremenske distance, uz najnovije informacije i komentare. Pregled je realiziran tako da se po danima (od ponedjeljka do subote) ponove opširne vijesti koje su obilježile pojedine dane.

Posebno smo ponosni što emisiju «VTV tjednik» realiziramo s komentarom za slušno oštećene osobe, čime smo uspjeli, na veliko zadovoljstvo, približiti naš informativni program i toj skupini naših gledatelja. Trajanje emisije je 30 minuta tijekom kojih se po danima radi pregled dnevnih aktualnosti. S Udrugom gluhih i nagluhih Varaždinske županije i dalje ćemo ovaj projekt realizirati na način da tumač-prevoditelj svakoga tjedna 30 minutnu emisiju prokomentira i za naše gledatelje koji imaju problema sa sluhom.

Zastupnički klub

Što rade i koliko su angažirani u svome radu saborski zastupnici s područja sjeverozapadne Hrvatske gledatelji imaju prilike doznati u emisiji "Zastupnički klub". Riječ je o 30 minutnom razgovoru u kojem se analizira rad pojedinog saborskog zastupnika, njegovom djelovanju kroz saborske odbore, ali i angažiranju na rješavanju pitanja vezanih uz svakodnevni život stanovnika sjeverozapadne Hrvatske.

Riječ je o emisiji koju realiziramo u vanjskoj produkciji s neovisnom produkcijskom kućom "Novi ritam". Time su zadovoljena naša nastojanja da postupno povećavamo udio programa naručenog od neovisnih prudukcijskih kuća.

Otvoreni studio

U Otvorenom studiju razgovara se o gotovo svim temama od politike, gospodarstva, poduzetništva, do kulture, znanosti i obrazovanja. Emisija je i prigoda za predstavljanje određenih gradskih ili županijskih projekata i programa o kojima se na taj način informiraju gledatelji kako bi bili upućeniji i uključeni u sve vidove sudjelovanja i suradnje s lokalnom samoupravom. Emisija je to koja je uspjela pobuditi veliki interes gledatelja, kako svojim temama tako i izborom gostiju u studiju, koji nisu samo iz naše regije, već su to vrlo često eminentni stručnjaci u svom području na nivou čitave države, a ponekad i iz inozemstva. Uz informativni dio emisije "Otvoreni studio" posebno smo ponosni na interaktivnost emisije koju postižemo s našim gledateljima koji nam osim telefonskih poziva izravno u emisiju, upućuju i puno pisama i upita putem elektronske pošte.