Prijava

Program iz kulture

Kulturni magazin

Kultura je ukupnost duhovne, moralne i proizvodne djelatnosti društva, ona je opći proces civilizacije u smislu samouzdizanja i obrazovanja, vjerovanja, prakse i načina života koji razlikuje neku etničku skupinu ili neko društvo od drugih. Kultura je naša uljudba, naše znanje, naš svjetonazor i naša ophodnja s drugima, a kulturna shvaćanja, stavovi i očitovanja značajno oblikuju opću društvenu svijest.

Ljudi čine kulturni identitet i zato želimo potpomoći autore, njihova djela, autorske planove, poticati kreativne snage i sposobnosti te društveno vrijedne planove i projekte. Želimo poduprijeti razvoj profesionalne i amaterske scene, glazbeno scenske i glazbene djelatnosti, potaknuti alternativnu kulturu i kulturu mladih te afirmirati nove kulturne aktivnosti, grupe i pojedince. Na taj način promičemo sveukupnu kulturu od kulture svakidašnjeg življenja autentične sredine, kreativnih ideja i inicijativa do vrhunskih umjetničkih ostvarenja.
Emisija "Kulturni magazin" u domove naših gledatelja na jednostavan i zanimljiv način donosi pregled kulturnih zbivanja, kako bi se još više pobudilo zanimanje za kulturu i kako bi se kulturne vrijednosti približile čitavoj sredini. "Kulturni magazin" svojim reportažama i razgovorima s umjetnicima uspješno prati kulturne teme i fenomene, posjećuje zabavne manifestacije i prati sva važna zbivanja u regiji.
Emisija "Kulturni magazin" na rasporedu je programa Varaždinske televizije svake nedjelje u terminu od 20.00sati uz komentar za slušno oštećene osobe.